Sebastian

Sebastian på Spillerom i P2 (24/3-17):

 

«Det er tøft og uvanlig med en slik enorm musikalsk bredde som Sebastian Haugen-Markussen viser oss. Velkommen skal det og han være.» (Tor Hammerø)

«På «Skarvesteinen» har han selv gjort alle komposisjonene, og det starter med en bass-solo som kun akkompaneres helt mot slutten av litt vokal. Dette er en vakker melodi som gir et godt bilde på Haugen-Markussens ferdigheter.» (Jan Granlie, salt-peanuts)

 

Sebastian Haugen dannet sitt soloprosjekt våren 2012. Dette ble utgangspunktet for hans debutalbum som ble sluppet 24. mars 2017.
Musikken er forankret i den nordiske jazztradisjonen og låtene betegnes som lyriske, fargerike, melodiøse og majestetiske.
Med bakgrunn i tradisjonell jazz, friimprovisasjon, norsk og amerikansk folkemusikk, soul, pop og rock har musikerne i bandet et bredt spekter av musikalske referanser, hvilket bidrar til å gi kvartetten en helt spesiell sound.

Komposisjonene skildrer hver sin historie om et sted eller hendelse på en øy i Vesterålen;

Skarvesteinen
Det går galt hvis du styrer rett inn i havna. Da treffer du revet.
Fiskerne i bygda har alltid visst det. For å komme trygt til land går de oppom Skarvesteinen. Der er sjøen dyp nok. Fra steinen følger de fjæra til åpningen i moloen, legger hardt over til styrbord og kommer innenfor.
Men skarven fant steinen først. Er det klarvær ser du den sitte der, slår vingene ut og lar sol og vind tørke den. Derfor heter steinen Skarvesteinen. Derfor heter bygda Skarstein.
Fugl og folk trenger steinen.
De vet sånt på Skarstein. På Andøya. I Vesterålen.
De vet hva vi må ta vare på.

Release teaser: