Bio

Sebastian Haugen, 02/05-1983, er utdannet jazzbassist og musikkpedagog ved Norges musikkhøgskole.

Sebastian er en ettertraktet el- og kontrabassist som har jobbet freelance som musiker, pedagog, bandleder og teatermusiker, innen ulike sjangere som jazz, pop og rock, siden 2003. Han har bidratt på flere CD- og DVD-utgivelser, og har to spellemannsnominasjoner bak seg sammen med Earlybird Stringband.

Den 24.mars 2017 slapp Sebastian sitt debutalbum, Skarvesteinen, en plate forankret i den nordiske jazztradisjonen. Plata inneholder åtte originalkomposisjoner som er spilt av noen av landets beste unge musikere.

Ved siden av dette spiller Sebastian fast i Magnolia Jazz Band, Søyr, Crazy Moon, Tom Waits tributebandet Blow, Loud Jazz Band (alternerende sammen med Kristian Edvardsen) og Schow Trio, og er fast bassist for Jazzfigur – I tråd med musikken, Helt Fabelaktig, Gjøkungen, Guro von Germetens Schwindelfrei OrchestraAnja Eline Skybakmoen og Rydin. 

Filter og Off Topic er tidligere band som er startet etter initiativ av Sebastian. Sistnevnte kom til delfinalen i Rikskonsertene og Jazzforums JazzIntro i 2010. Samme år deltok han også med bandet Cinamon ReSource, ledet av trompetisten Marius Gjersø.

 

Tidligere band:
Audun Skjølberg
Earlybird Stringband
Filter
Cinamon ReSource
Off Topic
Mental TimeOut
Sandvika Storband
Playn
Trio Vier
Daisy